Υλοποίηση στόχων και Theta Healing®

Υλοποίηση στόχων και Theta Healing®

Υλοποίηση στόχων και Theta Healing®

 

Πόσο εύκολο είναι για σένα να θέτεις στόχους και να τους υλοποιείς;

Πόσο συχνά θέτεις στόχους;

Κάθε ημέρα, μια φορά την εβδομάδα, μια φορά το μήνα, μια φορά το χρόνο, ποτέ;

 

Γνωρίζεις πώς αυτό μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητας σου και γιατί είναι τόσο σημαντικό να γίνει συνήθεια σου το να θέτεις τους δικούς σου στόχους;

 

Πολύ απλά, διότι εάν δεν γνωρίζεις προς τα πού να πας, θα μείνεις εκεί ακριβώς που είσαι!

Όσο δεν αποφασίζεις να αναλάβεις την κατεύθυνση που επιθυμείς να ακολουθήσει ο νους σου, θα άγεσαι από ό,τι είναι ήδη καταγεγραμμένο σε αυτόν, από ό,τι δηλαδή ζούσες μέχρι τώρα. Πώς είναι δυνατόν να προχωρήσει ο εαυτός σου σε κάθε επόμενο επίπεδο διατηρώντας τον παλιό τρόπο σκέψης; Ή ακόμη και έναν τρόπο σκέψης που πιθανόν να μην είναι καν εξ ολοκλήρου δικός σου!

 

Έχεις “πιάσει” τον εαυτό σου να κατευθύνεται από τους στόχους και τα θέλω άλλων;

 

Των γονιών σου, ίσως;

Των δασκάλων σου;

Του/Της συντρόφου σου;

Των παιδιών σου;

Του ευρύτερου περιβάλλοντος σου;

Και με τους δικούς σου στόχους και τα δικά σου θέλω τι γίνεται;

 

Μήπως όντως νιώθεις καθηλωμένος, κολλημένος; Καταβάλλεσαι πολλές φορές από αναβλητικότητα;

 

Πώς μπορείς να επιτρέψεις (ναι, σωστά διάβασες! Να επιτρέψεις!) στους στόχους σου να πραγματοποιηθούν πιο εύκολα και πιο άμεσα;

 

Μόνο θέτοντας στόχους; Όχι!

Μόνο μέσα από έναν πίνακα οραματισμών; Όχι!

Μόνο μέσα από ευχές; Όχι!

Μόνο μέσα από σκέψη και οραματισμούς; Όχι!

 

Έχεις παρατηρήσει ποια συναισθηματική κατάσταση είναι εκείνη που κυριαρχεί στο σώμα σου όταν σκέφτεσαι τους στόχους σου πραγματοποιημένους;

 

Ο φόβος!

 

Ένα απλό, αλλά όχι πάντα εύκολο, εργαλείο για να μπορέσεις να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου και να επιτρέψεις την υλοποίηση των στόχων σου είναι το να συνειδητοποιήσεις αυτόν ακριβώς το φόβο που υπάρχει στο σώμα σου και να επιλέξεις να τον απελευθερώσεις. Αυτό απαιτεί πίστη, επιμονή και εξάσκηση!

 

Μπορείς να διαπιστώσεις πως δίνεις συγκεκριμένες σημασίες και νοήματα σε κάθε συναίσθημα. Κάθε συναίσθημα επίσης συνοδεύεται και από πολύ συγκεκριμένες σκέψεις τις οποίες μπορείς να αναγνωρίσεις αν δώσεις χώρο και προσοχή.

 

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν παρέδινες τη σημασία και το νόημα που έχεις δώσει στο συναίσθημα του φόβου εκπλήρωσης των στόχων σου; Αν απλά επέτρεπες να είναι μια αίσθηση στο σώμα σου με σκοπό να απελευθερωθεί και σταδιακά να προσπεράσει; Για να αποφευχθεί και να προληφθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία, η διαδικασία αυτή καμία σχέση δεν έχει με το να αγνοούνται και να καταπιέζονται τα συναισθήματα. Το ακριβώς αντίθετο!

 

Τη στιγμή που επιτρέπεις στο κάθε συναίσθημα να γίνει συνειδητό, αποδεκτό, να πάρει όσο “χώρο” χρειάζεται και να “περάσει”, παύει να σε ελέγχει πια και ανοίγεσαι σε ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων που ήδη υπάρχει γύρω σου!

 

Μπορείς να μάθεις πώς να ενδυναμώνεις τον εαυτό σου! Μπορείς να απελευθερωθείς από την προσκόλληση στο νόημα πού εσύ έχεις δώσει σε κάθε συναίσθημα και την ανάγκη σου να είναι αυτό κάτι! Αποφεύγεις έτσι την παγίδα να αγκιστρωθείς σε αυτό και να μείνεις αγκιστρωμένος!

 

Το πόσο εύκολα και γρήγορα υλοποιείς τους στόχους σου σχετίζεται με το πόσο γρήγορα μπορείς να αποδεχτείς και να απελευθερώσεις τους φόβους που συνόδευαν μέχρι τώρα την πραγματοποίηση τους!

 

Το δεύτερο πολύ σημαντικό προαπαιτούμενο στοιχείο για την ενίσχυση της ικανότητας υλοποίησης των στόχων σου είναι το να “ξεφορτωθείς” κάθε άλλοθι που χρησιμοποιείς ως πειστική δικαιολογία:

 

“Εάν είχα χρόνο…”

“Εάν είχα χρήματα…”

“Εάν ήξερα από πού να αρχίσω…”

“Εάν είχα γνωριμίες…”

“Εάν ήμουν πιο έξυπνη/ος…”

“Εάν είχα την εμφάνιση…”

 

Μπορείς να σκεφτείς μια περίπτωση που ήθελες κάτι πραγματικά πολύ;

 

Και τι δεν έκανες για να γευτείς εκείνη τη σοκολάτα που ήθελες και που την έχει μόνο εκείνο το μακρινό περίπτερο!

 

Και τι δεν έκανες για να αποκτήσεις εκείνο το ακριβό κινητό τηλέφωνο!

 

Και τι δεν έκανες για να πας εκείνη την εκδρομή με τον αγαπημένο σου κι ας μην είχες αρκετές ημέρες άδεια από τη δουλειά!

 

Για αυτό που επιθυμείς πραγματικά κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το πραγματοποιήσεις χωρίς καν να το πολυσκεφτείς! Ήδη από μέσα σου ωθείσαι από μια φλεγόμενη επιθυμία!

 

Μπορείς να επιλέξεις να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου! ΤΩΡΑ!

 

Ποιες είναι οι πραγματικές φλεγόμενες σου επιθυμίες;

 

Μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία του Theta Healing® με ατομικές συνεδρίες και σεμινάρια μπορείς να τις ανακαλύψεις, να αναλάβεις τα ηνία του νου και να συνειδητοποιήσεις υποσυνείδητους περιορισμούς, νοητικούς και συναισθηματικούς – που πολλές φορές μπορεί να γίνονται συνειδητοί μέσα από τις εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής σχετικά με το κατά πόσο συμβαίνουν – υλοποιούνται αυτά που επιθυμείς πραγματικά.

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που δεν υλοποιούνται αυτά που επιθυμείς! Και είναι εφικτό τόσο να τους αντιληφθείς όσο και να τους μετουσιώσεις ανα – κατευθύνοντας τον νου σου!

 

Μπορείς να ενισχύσεις σημαντικά την ικανότητα υλοποίησης σου, την αίσθηση διαύγειας και κατεύθυνσης και την αίσθηση αυτο – κυριαρχίας τόσο σε επίπεδο σκέψης όσο και σε επίπεδο συναισθημάτων! Μπορείς να είσαι συν-δημιουργός της ζωής σου στο εδώ και τώρα!
 

Δρω – Προχωρώ – Υλοποιώ!

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Holistic LIfe στο τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020.

 

 

Μπορούμε να σας καλέσουμε δωρεάν

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή | You are not allowed to copy content