Η ευτυχία είναι επιλογή μου

Η ευτυχία είναι επιλογή μου

“Καλημέρα! Πώς είσαι;”

“Ας τα λέμε καλά..”

Σου φαίνεται γνώριμος αυτός ο διάλογος;

Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές για όλους μας κατά τις οποίες έχουμε αισθανθεί αίσθημα ευτυχίας να μας πλημμυρίζει καθώς αντικρίσαμε την ομορφιά της φύσης ή νιώσαμε τη ζεστασιά του ήλιου. Εκείνες ακριβώς τις στιγμές επιτρέψαμε στην ευτυχία μέσα μας να ενεργοποιηθεί και να βιωθεί. 

Όμως κανείς δεν μας διδάσκει από μικρή ηλικία ότι η πηγή της ευτυχίας μας είμαστε εμείς οι ίδιοι και η αγάπη για τον εαυτό μας. Όχι βέβαια με μια εγωκεντρική σκοπιά, αλλά μέσα από την κατανόηση ότι αν δεν μας επιτρέψουμε να μας αγαπήσουμε πραγματικά δεν θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε την αγάπη και την ευτυχία από καμία εξωτερική πηγή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ευτυχία σαν έναν μακρινό προορισμό, σαν μία κατάσταση που θα έρθει αφού εκπληρωθεί μια σειρά στόχων και ονείρων τους, μέσα από προσπάθεια και σκληρή εργασία. Θεωρούν λοιπόν πως στο μακρινό μέλλον, όταν θα εκπληρωθεί αυτό που ο καθένας ορίζει ως επιτυχία, τότε θα έρθει και η ευτυχία. Κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν ισχύει!

Η πεποίθηση ότι η ευτυχία έρχεται από έξω προς τα μέσα και καθορίζεται από εξωγενείς παράγοντες όπως η εργασία μας, οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, η οικονομική μας κατάσταση, τα υλικά μας αποκτήματα και η εμφάνιση μας, είναι εντελώς εσφαλμένη και δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια ψευδαίσθηση.

Eίναι το αίσθημα της εσωτερικής ευτυχίας που τροφοδοτεί την επιτυχία σε καθετί που επιδιώκουμε νοητικά, συναισθηματικά και πρακτικά. Και πού είναι η ευτυχία μέσα μας; Έχουν όλοι κρυμμένη την ευτυχία μέσα τους; Κι αν την είχαν δε θα το γνώριζαν και δε θα τη βίωναν ήδη;

Με το να γινόμαστε εμμονικοί με μελλοντικούς στόχους, να αγχωνόμαστε και να επικεντρωνόμαστε στις ελλείψεις μας- ή αλλιώς στα όσα δεν έχουμε- απομακρύνουμε τον εαυτό μας από την επιλογή να είμαστε κάθε μέρα ευτυχισμένοι. Και φυσικά ένας μίζερος και αγχωμένος άνθρωπος δεν μπορεί παρά να έλξει ακόμη περισσότερη μιζέρια και άγχος. Έλκουμε αυτό που υπάρχει μέσα μας.

Ο ρυθμός της καθημερινότητας, οι απαιτήσεις, το τι θεωρείται κοινωνικά και συλλογικά σημαντικό πολλές φορές ενισχύει και επιτρέπουμε να τροφοδοτεί τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας, το τι θέτουμε ως πρωτοβουλίες και φυσικά μας οδηγεί πολλές φορές στο να διαμορφώσουμε λανθασμένη εικόνα για την ταυτότητα μας. Έτσι απομακρυνόμαστε τελικά από την ιδέα και το βίωμα της ευτυχίας μέσα στην καθημερινότητα. Λέμε “η ευτυχία είναι στιγμές”. Όχι αν επιλέξουμε αλλιώς! 

Η ευτυχία περιλαμβάνει το βίωμα θετικών συναισθημάτων όπως χαρά, απόλαυση, αισιοδοξία, ελαφρότητα αλλά και την παρουσία μας στο τώρα, στην παρούσα στιγμή. Ακόμη, περιλαμβάνει το να ζούμε μια ζωή που αισθανόμαστε ότι αξίζει να τη ζούμε! Έτσι καλλιεργούμε έναν διαφορετικό ενθουσιασμό για τη ζωή και γινόμαστε μέρα με τη μέρα περισσότερο συνειδητοί ως προς όλες τις επιλογές μας.

Θεωρείται ότι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου είναι η αποτυχία και η δυστυχία. Κι όμως αν το σκεφτείτε βαθύτερα θα διαπιστώσετε ότι ο πραγματικός φόβος είναι μήπως τελικά μπορούμε να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και ευτυχισμένοι! Έχουμε μάθει στη μιζέρια, το άγχος και τη δυσκολία – είναι η ασφάλεια μας. Αυτό φυσικά μπορεί να αλλάξει! Έχουμε την επιλογή και τη δυνατότητα να το αλλάξουμε και να το μετουσιώσουμε! 

Εάν επιλέγουμε να εστιάζουμε σε όλα τα θετικά που έχουμε στο εδώ και τώρα, στο τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους και σε όλα αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμονες δεν μπορούμε παρά να έλκουμε όλο και περισσότερη αγάπη, όλο και περισσότερη χαρά, όλο και περισσότερη ευτυχία και πληρότητα. Απλά φαίνεται να έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε επιλογή και ότι έχουμε τη δύναμη της επιλογής! Έχουμε ξεχάσει ότι μπορούμε να αλλάζουμε!

Υπάρχουν πολλοί χαρούμενοι άνθρωποι εκεί έξω. Και αυτό γιατί έκαναν τη συνειδητή επιλογή να είναι χαρούμενοι κάθε μέρα.

Σε προσκαλώ να γίνεις ένας από αυτούς, να γίνεις κυρία/κύριος της ευτυχίας σου! Σε προσκαλώ να αλλάξεις συνειδητότητα! Τι λες λοιπόν;   

Μπορούμε να σας καλέσουμε δωρεάν

error: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή | You are not allowed to copy content